Nu wij naar de Gers verhuizen, komen er ook nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten op deze pagina te staan.

Wandelen

Achter de ferme wandel je zo het bos in. Hier vandaan kan je verschillende kanten op. Ook zijn er in de omgeving uitgezette wandelroutes die je bij ons kunt inzien of gebruiken.

Crocq

Op 3 km afstand ligt dit historische plaatsje een kasteel en een kapel met een houten tryptiek. De twee torens,
overblijfselen van een vesting, kan men beklimmen. Bij mooi weer heeft men een prachtig uitzicht
en zijn ook de vulkaanketens van de Auvergne te zien. Op 3 km van Crocq ligt het Dolmen d’Urbe, een hunebed. Sinds 2014 is er elke zomer een expositie van kunst in Crocq. Zowel binnen als langs straten en pleinen is er kunst te zien van lokale, regionale en zelfs internationale kunstenaars

Aubusson

Is de tapijtstad van Frankrijk. Het weven van tapijten is een traditie van wel zes eeuwen oud. het Maison du Vieux Tapissier, met o.a. een reconstructie van een tapijtenatelierhet Cité Internationale de la Tapisserie Aubusson, waar zowel stukken uit de17e eeuw als hedendaagse werken zijn te bewonderen.De kerk van Aubussons, de 13e eeuwse Église Ste: Croix, is de moeite van het betreden waard mede door een viertal tapijten die aan de muren hangen. Voor klimliefhebbers is de Tour de l’Horloge (op 470 m hoogte) een leuk doel.

In Aubusson is een prachtig nieuw zwembad met verschillende baden, een glijbaan, een sauna, een spa en een hamam.
Piscine Intercommunale Creuse Grand Sud

 

 

Clermont-FerrandBekijk de originele afbeelding

Is de hoofdstad van de Puy de Dome, waar enorm veel te zien en te doen is, via onderstaande link krijg je een indruk:

 

Saint Ours

Hier ligt het park Vulcania dat ontworpen is om mensen meer kennis en begrip te geven van de vulkaanketen in de Auvergne

 

Auzances

Hier bevinden zich de restanten van een gallo-romaans dorp uit de 1e tot 3e eeuw

 

GiatBekijk de originele afbeelding

*Vlak buiten Giat vind je La Fermanerie maakt allerlei soorten biologisch brood. Elke vrijdag in juli en augustus kun je deelnemen aan een workshop ouderwets brood maken. Je kunt de Fermanerie bezoeken, producten kopen en zelfs een ezel huren voor enkele uren.
*In Giat
 is een grote markt die bezoekers trekt uit de wijde omgeving. Ook zijn er veel biologische producten verkrijgbaar.
*Buiten Giat ligt Plan d’eau de la Ramade, een meer met een strandje, waar je kan zwemmen

 

Markt Felletin

Felletin

Een plaatsje met veel historische gebouwen. Elke twee jaar is Felletin gedurende een week de viltstad van Europa, dan zijn er des Journées Européennes du Feutre (de europese viltdagen) waarop de meest prachtige viltcreaties te zien zijn. In augustus is hier een internationaal dans-, muziek- en zangfestival dat een week duurt. Op vrijdag is er een zeer gezellige markt.
                                                                       

Brocantes / vide greniers

Er is altijd wel een leuke brocante te vinden in de Creuse of in de buurdepartementen Puy de Dôme en Corrèze. Je kunt ze allemaal hier vinden.